Bijeenkomst vrijwilligers processie 2023

Onder het genot van een kopje koffie en een lekker zonnetje heeft de informatie bijeenkomst van de processie van 18 juni plaatsgevonden in de tuin van de pastorie in Swalmen. Een groot aantal van de opgegeven vrijwilligers waren aanwezig.  Zij zijn bijgepraat over o.a. de opstelling van de processie, de voorbereiding hiervan en hun bijdrage. Van de bijeenkomst wordt een verslagje gemaakt dat aan alle vrijwilligers wordt gestuurd.

Hoewel bekend met de processie in Asselt is het voor de organisatoren van de nieuwe gezamenlijke processie van de parochies Asselt, Boukoul en Swalmen de 1e keer dat zij dit organiseren.
Gelukkig worden zij hierbij met raad en daad bijgestaan voor de voormalige organisatoren van de processie, die in Asselt tot 2020 heeft plaatsgevonden.

Tijdens de bijeenkomst zijn onderwerpen als “organisatie”, “samenstelling van de processie”, “communicatie” en “planning” aan de orde gekomen.

De vrijwilligers die meewerken aan de voorbereiding worden ingedeeld in teams, die o.l.v. een voortrekker de werkzaamheden uitvoeren. Hierbij gaat het om zaken als de inrichting van het vertrekpunt, het rustaltaar, het bloemenperk en de vaandels/flambouwen die worden meegedragen.
Een uitdaging is nog het verkrijgen van voldoende “bloemenkoppen” voor het maken van het bloemenperk bij het rustaltaar. De externe communicatie naar o.a. media wordt verzorgd door Wim Beurskens.

Naast dit artikel zie je een foto impressie van de bijeenkomst, de onderwerpen die zijn besproken en een kaartje van de route van de processie.

Wil ook jij deelnemen aan de voorbereiding van de processie, of meelopen in de processie. Meld je dan aan via processie@cluster-abs.nl